13-6 شكل دادن به بندها

شكل بندكشي درزها بايد چنان باشد كه به راحتي آبهاي سطحي را دفع كند، رطوبت را خارج سازد و عمل زهكشي طبيعي را انجام دهد. ضخامت بندها، بايد از  اينچ و يا يك سانتيمتر بيشتر باشد. شيب منحني بندهاي گود يا برجسته، بايد چنان باشد كه آب به مدت طولاني در آن باقي نماند. در مورد بندهاي برجسته بايد مراقبت به عمل آيد تا در قسمت فوقاني آن شيار طولي براي نفوذ آب ايجاد نشود، زيرا توقف آب در اين شيارها به علت خاصيت جاذبه مويي موجب نفوذ رطوبت خواهد شد. بهترين شكل بندكشي نوع توپر با انحناي داخلي اندك مي‌باشد. هنگامي كه هنوز ملات خميري است، بايد به وسيله ابزار بندكشي آن را در داخل درز، فشرده و جابه‌جا ساخت، به طوري كه تماس كامل با جدار حاصل گردد.